οι φίλοι
Saturday, January 28, 2006
Ore : 12:23 PM

Τυχαίνει, πιο παράδοξα σε στιγμές που ο χώρος είναι γεμάτος με κόσμο, το ταβάνι με καπνό, το μυαλό με αλκόολ, να έχεις ένα moment of clarity, από αυτά που βγαίνεις και βλέπεις τα πάντα απ'έξω. Και βλέπεις εσένα ανάμεσα σε όλο αυτόν τον κόσμο, βλέπεις τι σε δένει με αυτούς, όλη την πορεία που σας έφερε εδώ που τώρα είστε μαζί. Και μετράς ασυναίσθητα, πόσοι, ποιοί, πόσο, θα μείνουν?

Έχεις σκεφθεί ποτέ, οι φίλοι σου θα ήθελες ή θα μπορούσες να είναι φίλοι σου αν τους γνώριζες τώρα για πρώτη φορά? Τι λέει αυτό, τι είναι αυτό που μας ενώνει με τους ανθρώπους γύρω μας? Ποιοί είναι οι φίλοι σου? Είναι αυτοί που είναι δίπλα σου, ή αυτοί που είναι κοντά σου? Είναι αυτοί που οι συνθήκες σας έφεραν κοντά, ή αυτοί που διάλεξες? Είναι αυτοί που θα συναναστραφείς, που θα κάνεις παρέα, ή αυτοί που θα μιλήσεις? Είναι αυτοί που θυμάσαι ή αυτοί που είναι? Ναι, μπορεί να είναι όλα αυτά..αλλά σπάνια, σπάνια οι ίδιοι. Τότε το λες ευλογία,απλώς.

Ή,μετράς τα κομμάτια σου, δεξιά αριστερά, εμπρός και πίσω. Μην τα σκορπάς αλόγιστα όμως, ή τουλάχιστον,χωρίς να ξέρεις τι κάνεις. Οι άνθρωποι που είναι γύρω μας μας ορίζουν, φτιάχνουν το μικροκλίμα που αναπνέουμε, όπως εξίσου κ εμείς το δικό τους.

Και χίλιες φορές καλύτερη η μοναξιά, από την ανάγκη. Μπορεί καιρό να αναπνέεις δηλητήριο, κ να μην το καταλαβαίνεις, ή να το ανέχεσαι, ή να το θεωρείς φυσικό.Δεν είναι. Δεν είναι. Μην φοβηθείς να σπάσεις ό,τι πρέπει να σπάσει. Θα είναι δύσκολο..μα τέλος, η αλήθεια κ το ψέμα σου θα φανούν.

Αρκεί κάποιες φορές ένα 'κλικ',και το διάφραγμα της αντίληψης ανοίγει, και λες, this is not my beautiful house, this is not my beautiful wife, τι δουλειά έχω εγώ εδώ?
Βγες έξω, φύγε από ό,τι σε πνίγει, βρες δικό σου δρόμο και πάρτον. Ο χρόνος θα σου δείξει.

Αλλάζουμε, κάθε στιγμή είναι ένα βήμα σε ένα μονοπάτι που βαδίζει ο καθένας μας, ένα βήμα πιο πέρα. Τα βήματά μας διασταυρώνονται, τα βήματά μας χάνονται στα βήματα των άλλων. Κάποιες φορές θα βαδίσεις μαζί για λίγο, κάποια βήματα αν είσαι τυχερός θα έχουν τέμπο που ταιριάζει στο δικό σου, κάποιες πορείες θα είναι κοινές, σε κάποια σταυροδρόμια θα πεις γειά, ή αντίο...και μπορεί να μην το καταλάβεις καν.





Να είσαι ευγνώμων για τις στιγμές.

Labels: , ,


transmitted by djentry at 12:23 PM | Permalink |

[ back home ]

Comments for οι φίλοι
About me
My Photo
Name:
Location: Amsterdam, Netherlands

Διπλώσου με τρόπο και μπες στην τσέπη σου.
Διατηρώ το δικαίωμα της διγλωσσίας..or whatever.
djentry = Gentry + Djordjevic / (-djexit)

Blogroll
Test :
It's all about music..
On the decks this week - courtesy of

..and films, right?
An ever-growing list - courtesy of Imdb
blogs i read (in any tense and order and not exclusively)
Cool stuff
Life as feed MindBlog Network
Credits
  Distributed by:
Template copyright :
V4NY

Powered by :
Powered by Blogger

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 License.

Life as 2005 Blog - all published original content djentry djentry